Håbstræet

Af Annette Bech Vad (Red.), 23. april 2019
EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
 
Seksuelle overgreb kan forebygges

>> Aktuel konference om forebyggelse af seksuelle overgreb i kirkelige miljøer

Seksuelle krænkelser og overgreb sker desværre med jævne mellemrum, og det er lige skræmmende og overrumplende hver gang.

Med behandlingen af dette tema har Agape et stærkt ønske om at yde hjælp og inspiration til at forebygge seksuelle overgreb.

Læs hele introduktionen til dette tema ved landsleder Annette Bech Vad
Illustration

Håbstræet er et farverigt træ – et symbol for vækst og muligheder, fremtid og håb.


Mange lægger vejen forbi Håbstræet, når de kommer i Olavskirken, den lille smukke trækirke på Modum Bad i Norge.

Ved håbstræets fod er en skål med farverige glasskår. Det knuste glas er et udtryk for det knuste og ødelagte liv.

Den besøgende i Olavskirken kan fæste glasskår til håbstræet som en bøn til Gud om, at det, der er knust og ødelagt, ikke ødelægger hele livet, en bøn om at få nyt livsmod, ny livsvilje og livsglæde – sådan som bladløse vintertræer om foråret får næring til nyt liv gennem stamme og rødder.

Glasstumperne bliver et konkret udtryk for det, der er ødelagt i menneskers liv. Kanterne på glasstykkerne er skarpe og ujævne. De passer lige som ikke ind nogle steder.
Normalt bliver glasstumper kasseret og smidt i skraldespanden. Men det bliver de ikke i Olavskirken. Her bliver glasstumperne fæstet til et træ. Dér funkler de i lyset og bidrager til at skabe noget smukt.

Håbstræet er et udtryk for, at vi tror på en Gud, der ser og kan samle glasskårene. Gud vil altid arbejde for, at det, der er knust, skal heles og at nyt liv vokser frem.

Jon-Erik Bråten, sygehuspræst ved Modum Bad fortæller, at man ikke ved hvor mange, der bruger håbstræet, eller hvem det er, der benytter sig af det. Det vi ved, fortæller Jon-Erik, er, at træet hurtigt bliver fyldt af glasskår, og det må høstes vældig ofte.

Håbstræet er lavet efter en ide fra norsk ”Kirkelig ressourcecenter mod vold og seksuelle overgreb”.Kategori: Seksuelle overgreb

Relaterede emner:
LidelseSeksualitetSelvhjælpTilgivelse
EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
© 2020 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger