Walk and Talk: Agape tilbyder terapi på skovstierne

Af Anne Sofie Bjørn Bitsch, 20. april 2020
EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
 
Illustration

Corona-situationen tvinger mange af os til at overveje, hvordan vi kan udføre vores daglige rutiner på nye måder. Det gælder også Agape. Som noget nyt tilbyder vi nu Walk and Talk-terapi, der mindsker risikoen for smitte, selvom klient og psykolog er i samme rum.


Behovet for terapi og supervision er ikke forsvundet, selvom coronavirus har ændret hverdagen for mange. Måske endda tværtimod.

Agapes psykologer har derfor researchet på, hvordan vi som organisation kan tilbyde terapi og supervision inden for rammerne af myndighedernes anbefalinger.

Én mulighed er online- eller telefonterapi; en anden er Walk and Talk-terapi. Nedenfor vil Rebecca Schønherr Thomsen, en af Agapes psykologer, beskrive, hvad du som klient hos Agape kan få ved en Walk and Talk-session.

Hvad er Walk and Talk-terapi helt konkret?

I Walk and Talk-terapi går psykolog og klient en tur sammen i den skønne natur omkring Agape-huset. Jeg har fundet en rute, som tager omkring 25 minutter. Den tager vi to gange i en terapi-session.

Hvad nu, hvis vi møder andre mennesker på gåturen?

Som psykolog er det min opgave at orientere mig på ruten og holde styr på, hvem der færdes i landskabet. Jeg spørger ikke om noget, mens vi eventuelt passerer andre mennesker. 

Inden afgang aftaler vi, at klienten kan give et ganske kort nik uden at stoppe op, hvis han/hun skulle møde en bekendt undervejs.

Hvem kan have gavn af Walk and Talk-terapi?

Som terapiform er Walk and Talk rigtig god, hvis man kæmper med for eksempel tankemylder, stress og en let depression. Vi ved fra forskningen, at det er i mange tilfælde er godt for tænkningen at komme ud i naturen og bevæge sig, når vi skal løse svære udfordringer. Stilhed og eftertænksomhed kan også virke mere behageligt, når man bevæger sig.

Min erfaring er desuden, at mange klienter døjer med uro i kroppen. Her kan Walk and Talk i mange tilfælde virke rarere end at sidde stille over for hinanden.

Er du i en meget akut og alvorlig krise, vil jeg ikke anbefale Walk and Talk, da en gåtur kan give for mange stimuli. 

Hvad koster det?

En Walk and Talk-session koster 840 kroner. Betaling sker så vidt muligt med Mobile Pay.

Som det gælder for andre terapiformer i Agape, kan du søge Agapes støttepulje, hvis det kniber med økonomien. 

Hvordan får jeg en Walk and Talk-tid hos Agape?

Du kan bestille tid på følgende måder:

Vi ser frem til at høre fra dig - også hvis du blot ønsker afklaring! Kategori: Corona-krisen

Relaterede emner:
Tema
EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
© 2020 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger