Undermenu

Nyt forskningsprojekt i eksistentiel og religiøs kommunikation

Pressemeddelelse
Silkeborg 31. marts 2017

I dag anerkender man generelt, at de eksistentielle og religiøse aspekter kan have betydning for menneskers trivsel. Men hvordan kan man inddrage de eksistentielle og religiøse aspekter i behandlingen i det danske sundhedssystem? Det skal nyt forskningsprojekt give et bud på.
 
Vi har gennem de seneste 10 år undersøgt danskernes tro.  Nu er der behov for, at vi kommer et skridt videre, og undersøger om psykologer og andre i behandlingssystemet har et sprog og en faglig tilgang, der kan møde mennesker - også på det eksistentielle og trosmæssige plan. Det er vigtigt at udvikle både sprog og metoder, som kan anvendes i forbindelse med inddragelse af troen, siger Niels Christian Hvidt, som er lektor på Institut for Sundhedstjenesteforskning på Syddansk Universitet og har forsket i dette felt gennem mange år.

Pilotprojekt bliver til ph.d.-projekt

De seneste år har Foreningen Agapes psykologer arbejdet intensivt med et pilotprojekt, som har til formål at blive klogere på troens betydning i mødet med kriser. Dette arbejde har nu givet mulighed for, at Aida Hougaard Andersen, der er psykolog i Agape, kan påbegynde et ph.d.-projekt og skal forske inden for feltet "eksistentiel og religiøs kommunikation set i forhold til behandling og patient/klient tilfredshed". Aida bliver ansat ved Psykologisk Institut på Syddansk Universitet og får bl.a. Niels Christian Hvidt som vejleder på projektet.

Sprog for det religiøse

- Agape skal forske for at fremskaffe ny viden og blive bedre til at kunne anvende og forstå den viden vi allerede har. Det skal vi, så vi kan give endnu bedre hjælp og inspiration til mennesker, udtaler Annette Bech Vad, som er landsleder i Agape.
- Agape kan på den måde være med til at bidrage til at behandlere i Danmark får redskaber til at inddrage eksistentielle temaer og troens betydning i mødet med kriser. Det er et stort skridt for Agape og Annette Bech Vad glæder sig over, at den erfaring og det udviklingsarbejde, der er lavet i Agape, begynder at bære frugt, så endnu flere mennesker i Danmark kan få glæde af arbejdet.
Psykolog, Aida Hougaard Andersen skal fortsat være ansat i Agape primært med fokus på undervisning og formidling. Ph.d.-projektet har opstart 1. juni 2017.

 


Brug for yderligere information?

Kontakt landsleder Annette Bech Vad på info@agape.dk

Download:

 


Læs om Agapes psykologers pilotprojekt i disse artikler:

Vi skal ikke udstede Vorherres tilgivelse, men spørge til tro
Af Aida Hougaard Andersen
Link: http://infolink2003.elbo.dk/PsyNyt/Dokumenter/doc/18880.pdf
Magasinet P, nr. 1, 2016

Terapi og tro - i dansk sammenhæng
Af Ole Rabjerg og Aida Hougaard Andersen
Link: http://www.dp.dk/p-psykologernes-fagmagasin/fagartikler-psykologi-viden/terapi-og-tro-i-dansk-sammenhaeng/
Dansk Psykolog Forenings hjemmeside

Når klienten har sin tro med på briksen
Af Thilde Thordahl Andersen
Link: https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/tro-med-paa-briksen
Kristeligt Dagblads hjemmeside, 9. december 2016


EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
© 2020 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger