Links og bøger

Bøger

Alting har en tid, Aida H. Andersen m.fl. (Credo Forlag)

Alting har en tid. Stress er den nye folkesygdom. Men hvordan påvirker stress troen og omvendt? Disse spørgsmål bruger andre stressbøger ikke mange linjer på. Hvad gør jeg så, når jeg som troende bliver ramt af stress og har brug for svar og hjælp til at komme videre? I denne bog bidrager syv forfattere til at belyse emnet. (Uddrag fra bagsiden af bogen)

Kerstin H. Persson: Brænde, blive brændt, gløde på ny (Lohses Forlag, 144 sider)

Svenskeren Kerstin H. Persson har selv taget turen fra det store engagement over den store nedtur og tilbage til det punkt, hvor livet begynder igen. Hun beskriver forløbet på en måde, så det står klart, at ingen i længden kan holde til at give uden at få fyldt på selv. Der er en balance, som skal holdes. Bogens målgruppe er mennesker, der brænder for en sag - og mennesker, der er tæt på nogle, som brænder. Man behøver ikke brænde ud, men det handler om at stoppe op i tide og tage tid til at lægge nyt brænde på bålet uden at brænde sjælen.

Niels Nymann Eriksen: Hvorfor har du valgt at have travlt? (Lohses Forlag, 40 sider)

Travlhed opfattes sjældent som et valg, men snarere som noget andre mennesker eller samfundet påfører os. Dette lille skrift  forsøger at afklare travlhedens mekanismer i vor tid og i den enkelte troendes bevidsthed og at give hjælp til »at finde Maria-stilen i Martha-travlheden«.

 

Flemming Kofod Svendsen: Mellem foragt og guddommeliggørelse (Lohses Forlag, 168 sider)

Om menneskers arbejde set i bibelsk, historisk og aktuelt perspektiv. Om arbejdsmarkedet, arbejdsetik og arbejdet contra privatliv og hvile. Om mødet med informationssamfundets udfordringer og om at genfinde det bibelske syn på arbejdet. De græske filosoffer foragtede det. Marx forgudede det. Luther mfl. talte om kald. Arbejdet er gennem tiden blevet vurderet vidt forskelligt. I denne bog giver Flemming Kofod-Svendsen et historisk overblik over de dominerende holdninger og et vægtigt bidrag til debatten om arbejdsetik og informationssamfundets udfordringer. Den røde tråd gennem bogen er forståelsen af arbejdet som en kulturopgave givet af Skaberen selv. Og dens udfordring: At genfinde det bibelsk syn på arbejdet.

Links til hjemmesider om stress og udbrændthed

Selv om der henvises til disse hjemmesider, kan AGAPE ikke stå inde for alt, hvad der skrives eller henvises til. Mange arbejder ud fra et andet menneske- og gudsbillede, end det vi som kristne tror og bekender os til.


Hjælp til private

Stressforeningen
En lille hjemmeside som fortæller om stress.

Foreningen Forebyg stress 
En side med mange gode ting. Bl.a tilbud om stresskursus, stresstest, blog med Bjarne Toftegård. Der er mulighed for at tilmelde gratis opmuntrende mail for stressede.

Center for stress
Danmarks førende virksomhed indenfor rådgivning om psykisk arbejdsmiljø og behandling af stress. Her er der meget hjælp for virksomheder for foreninger der ønsker at forbedre deres arbejdsmiljø, samt hjælp til at lave stresspolitik m.m.

Videncenter for arbejdsmiljø :: Stress
Hjemmesiden har bl.a. en række videoer med emner som "fastholdelse af en stressramt medarbejder" og "Tilbage på job efter en stresssygemelding".

Psykoweb (Hvad er stress for noget)
Her kan læses rigtig meget om stress, stresstest m.m.

Psykoweb (Hvad betyder det at være udbrændt)
For dem der arbejder med mennesker, eller arbejder tæt sammen med andre.

Lev indefra
Carsten Dalsgaards hjemmeside, som har mange fine tanker om at få ryddet op i sit liv. Om coaching, skiretræte m.m.

Kristne psykologer
Selskab for kristne psykologer. Her er en oversigt over kristne psykologer i Danmark. Der tilbydes stressbehandling.

Sundhed.dk.
Her kan du finde meget om stress. Siden giver megen god information om stress m.m.

Hjælp til virksomheder og arbejdsgivere

Center for stress 
Danmarks førende virksomhed indenfor rådgivning om psykisk arbejdsmiljø og behandling af stress. Her er der meget hjælp for virksomheder for foreninger der ønsker at forbedre deres arbejdsmiljø, samt hjælp til at lave stresspolitik m.m.

Stressklinikken
Klinikken har adresse på Diakonissestiftelsen, Peter Bangsvej 1, Frederiksberg og tilbyder behandling for stressramte. Der tilbydes flere behandlingsforløb.

Arbejdsmiljøviden
Videncenter for arbejdsmiljø har en meget god side, hvor der kan findes meget om stress.

Væksthus for ledelse
Få din medarbejder godt tilbage igen efter stress.


Terapihaver
Terapihaven Nacadia. Danmarks første terapihave er en realitet. Den findes i Hørsholm.

Alnarp ved Malmø. En terapihave som har været til stor hjælp og inspiration for mange. 


Svenske hjemmesider 
Den svenske Socialstyrelsen: https://www.socialstyrelsen.se/publikationer/


Det svenske socialstyrelses rapport om udbrændthed (pdf 912kb)
I Sverige er antallet af stress tilfælde vokset stærkt de sidste år. Derfor har Socialstyrelsen udarbejdet en rapport om stress og udbrændthed. Én særdeles god og lærerig rapport for den som har mod på at læse 80 sider + henvisninger på svensk.
Ud fra indholdsfortegnelsen kan der udvælges relevante emner.

 

EmailFacebookGoogleLinkedInTwitterPrint
Kalender
Der er ingen aktuelle arrangementer i øjeblikket, der er relateret til denne arbejdsgren.
© 2020 Foreningen Agape | Kontaktoplysninger