Retræter

Næste retræte: 22. til 24. april 2022

Retræte er for alle

Retræter er for alle. Det er ikke forbeholdt visse mennesker med særlig hang til tidebøn og meditation. Retrætens stilhed er ikke noget kunstigt og et mål i sig selv, men en fantastisk hjælp til fordybelse.

Tidebøn og undervisning

Retrætedagene præges af tidebønner og tekstlæsninger. Det har op gennem kirkens historie vist sig, at denne enkle form er frugtbar og værdifuld. Der er også undervisning og indføring i bibeltekster og bøn.

Stilhed – en gave

Retræten foregår i stilhed, da stilheden er en vigtig forudsætning for at fokusere på de sande menneskelige og åndelige værdier. Deltagerne taler således ikke med hinanden under selve retræten. Inden stilheden indledes, vil der være en indføring i principperne for stilhed, og hvad man kan gøre, hvis man får brug for at bryde stilheden.

Erfarne retræteledere

En vigtig forudsætning for at få et godt udbytte af en retræte er, at man føler sig tryg. Hver retræte vil blive ledt af mennesker, der har erfaring med retræter. De har både studeret forskellige former for retræter og deltaget i adskillige retræter selv.
Der er mulighed for at få åndelig vejledning, sjælesorg og skriftemål under retræten.

Samarbejde med Bibellæser-Ringen

Agape har siden 2016 samarbejdet med Bibellæser-Ringen omkring planlægning og udførelse af retræterne.

Forårsretræte 2022

22.-24. april 2022

Starttidspunkt: Kl. 10.00 den 22. april

Sluttidspunkt: Kl. 14.00 den 24. april

Arrangør: Agape og Bibellæser-Ringen

Sted: Ådalen Retræte i Randers

Retræteledere: Sygeplejerske Ellen Jensen og fysioterapeut Mette Rasmussen. Præst Ingolf Henoch Pedersen er nadverliturg.

Pris: 2.250 kroner

Tema: Lyt til livet

Vi vil på forårsretræten glæde os over forårets komme, lysets tilbagevenden og naturens spirende kraft. Vi vil lytte til Gud – i hans ord, i naturen og i stilheden.
Retræten foregår i stilhed og er en god mulighed for at standse op fra hverdagen og lytte efter, hvad der rører sig i ens menneskelige og åndelige liv.
Hver morgen mødes vi til nadvergudstjeneste. I løbet af dagen er der fælles samling med bibelmeditationer og tidebønner samt bøn med inddragelse af kroppen.
Derudover vil der være mulighed for individuel samtale samt tilbud om massage og afspænding.

OBS: Der tilbydes kun massage og afspænding til de første 13, der tilmelder sig.