Den usunde skam v. Annette Bech Vad

Foredrag: Den usunde skam

Foredragsholder: Annette Bech Vad, landsleder i Agape

Emne: I et præstationssamfund kan vi opleve, at vi er mislykkede, hvis vi ikke er perfekte eller unikke nok. Vi kan opleve et pres og en række forventninger, som dikterer, hvem vi skal være som enkeltpersoner, familier og venner. Nogle gange kan der være tale om skam, som hæmmer os i vores relation og i vores livsudfoldelse.

Skam i sig selv er ikke farlig, den er uundgåelig, fællesmenneskelig. Og vi har alle mærket den – både den sunde skam og den usunde skam.

Den usunde skam stjæler livets sundhed. Den trives og fastholdes i hemmeligholdelse, stilhed og selvfordømmelse. Vi kommer ind på forskellige strategier for håndtering af skam. Der findes ikke noget quickfix, men alligevel er der veje ud af skam, så man kan genvinde retten til at være et ganske almindeligt menneske, skabt, villet og elsket af Gud. Jeg kommer ind på, hvordan Jesus mødte mennesker med et barmhjertigt blik.

Jeg inddrager desuden Agapes erfaringer fra spændingsfeltet mellem tro og psykologi og trækker på min pastoralkliniske sjælesorgsuddannelse fra Modum Bad og MF i Norge.

Målgruppe: sjælesørgere, ledere og kristne fællesskaber

Praktisk info

Kontakt Agape for information om pris og fastlæggelse af tidspunkt.

E-mail: annette@agape.dk (Annette Bech Vad) eller info@agape.dk (Agapes sekretariat)

Telefon: 8680 6022 (Agapes sekretariat)

Jeg ser frem til at være sammen med dig og dit fællesskab!

Annette Bech Vad, landsleder i Agape

Se Agapes øvrige foredrag: