Gå offline fra verden og online med Gud

Agapes og Bibellæser-Ringens retræter er stilleretræter med et aktivt fokus på hele mennesket og ikke blot menneskets høresans.

Mange af os har en hverdag, som er præget af et højt aktivitetsniveau, krav om præstationer og en enorm informationsstrøm både off- og online. I en retræte med Agape og Bibellæser-Ringen kan vi gå helt offline fra verden og online med Gud!

Retræte betyder ganske enkelt ”tilbagetrækning”. At trække sig tilbage fra hverdagslivet for i stedet at rette opmærksomheden mod det åndelige liv og Guds stemme.

I den kristne tradition er det en velkendt praksis at søge mod øde steder for at give plads til stilheden og relationen med Gud. Jesus selv trak sig også af og til tilbage for at være alene med Gud og samle kræfter til hverdagslivet.

Nærvær i stilhed

Agape og Bibellæser-Ringens retræter foregår uden indbyrdes samtale fra introduktionen den første dag til afslutningen den sidste dag. Stilheden betyder, at deltagerne ikke skal forholde sig til andre menneskers situation eller tænke over, hvad de skal sige eller ikke sige. I stedet bliver der plads til eftertænksomhed, bøn og relationen med Gud.

Under måltiderne høres typisk klassisk musik for at give en behagelig atmosfære.

På alle retræterne er der en sjælesørger tilstede, som er tilgængelig for individuelle samtaler om liv og tro.

Bibelfunderede retræter

Retræterne har alle en fast ramme, som består af nadversamling, tidebønner, bibelmeditationer og bøn med fokus på både krop, sjæl og ånd.

Hver retræte har et særligt tema, som er gennemgående for de tekster, der bliver læst ved samlingerne. Eksempler på tidligere temaer er ”Lys i mørket”, ”På vandring med den opstandne” og ”Længsel”.

Som en vigtig del af retræten får deltagerne udleveret en bibeltekst, som man hver især skal arbejde med undervejs.

Retræte og kroppen

Mange af vores retræter indeholder tilbud om afspænding og massage, som varetages af en professionel fysioterapeut (adventsretræte og forårsretræte).

Kristen sjælesorg beskæftiger sig traditionelt mest med det talte sprog, lytten og refleksion – og knapt så meget med den del af kroppen, der befinder sig under hovedet.

Kristen sjælesorg og diakoni rummer imidlertid hele mennesket.

På Agapes retræter ønsker vi at have fokus på inddragelse af hele kroppen og dermed skabe rammer for at Guds omsorg kan erfares gennem andre sanser end eksempelvis kun høresansen. At inddrage kroppen er ikke blot afspænding og massage, men også de andre sanselige oplevelser, som retræterne kan være.

For eksempel at nyde Ådalen og Sct. Birgitta Klosters gode mad (smag, farver og dufte), at begive sig ud i den omkringliggende fantastiske natur, at inddrage kroppen i tilbedelse og bøn til Gud og at begynde dagen med nadver.

Adventsretræte 2022

Den kommende retræte er vores Adventsretræte, der løber af stablen den 25.-27. november 2022 på Ådalen Retræte i Randers.

Under temaet ”Trøst” ønsker vi på adventsretræten 2022 at rette opmærksomheden mod Gud og samle kræfter til hverdagslivet i 2023.

På retræten tilbyder vores fysioterapeut massage til de første 13, der tilmelder sig. Det er selvfølgelig også muligt at deltage uden den del.

Tid: Den 27. til 29. november 2022
Sted: Ådalen Retræte i Randers, Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV
Retræteledere: Sygeplejerske Ellen Jensen og fysioterapeut Mette Rasmussen. Valgmenighedspræst Daniel Lind er nadverliturg.
Pris: 2.250 kroner
Tilmeld dig her

STØT AGAPES ARBEJDE

TAK, om du vil bære med ved at give Agape en gave. Agape er afhængig af vores mange, gode støtter, og enhver gave gør en forskel!

MobilePay: 94 907

Med MobilePay kan du nemt støtte Agapes arbejde med din mobil. Ønsker du fradrag for gaven, skriver du blot dit CPR-nummer i beskedfeltet.

Agapes konto:

Bank: Sparekassen Kronjylland
Bankkonto: 6190 0003562409
CVR: 18191288

Kortbetaling via hjemmesiden:

Giv en gave med kort via hjemmesiden

TAK for enhver gave!