Kursus for par

Bliv klogere på hinanden - og bedre til at tale sammen

Over fire kursus-gange vil psykolog Rebecca Schønherr Thomsen undervise i “den løsningsorienterede samtale” som metode til at håndtere konflikter i parforholdet. Kurset består af små oplæg, praktiske øvelser og konkret vejledning i at gribe problemstillinger an, som I genkender fra hverdagen. I får udleveret et arbejdshæfte med både teori og praktiske øvelser.

Der kan til dette kursusforløb være maksimalt seks par tilstede, og tilmelding er efter “først til mølle-princippet”.

Praktiske oplysninger

Tid: Fire mandage i januar måned 2023: d. 9., 16., 23. og 30. januar fra klokken 19.45-21.15

Arrangør: Foreningen Agape

Sted:

Bredhøjsvinget 1, 8600 Silkeborg (er fysisk deltagelse en hindring, er der i visse tilfælde mulighed for at deltage online. Ønsker I at høre mere om onlinedeltagelse, kan I angive det i tilmeldingsformularens beskedfelt)

Underviser:
Rebecca Schønherr Thomsen, autoriseret psykolog i Agape

Pris:
1.999 kr. per par

Deadline på tilmelding:

Den 15. december 2022

Kursets indhold:

Første kursusdag:

Fokus på parrets historie. Hvilke sårbarheder, drømme og længsler bærer man hver især med sig ind i parforholdet? Og hvor stammer de fra? Det vil være en proces, hvor I dels bliver klogere på jer selv og hinanden, dels får indsigt i, hvordan erfaringer og drømme påvirker dynamikken imellem jer.

Anden kursusdag:

Fokus på kommunikative faldgruber.  Vi vil gennemgå de typiske faldgruber, man kan havne i, når man taler om konflikter. I vil få hjælp til at identificere de faldgruber, der er hyppigst forekommende i jeres parforhold, og der vil være praktiske øvelser i håndtering af faldgruber.

Tredje kursusdag:

Fokus på konstruktive og løsningsorienterede undersøgelser af et konfliktfyldt område. Hvordan holder man en åben og nysgerrig attitude, når partnerens ord virker negativt – måske endda direkte provokerende – på én? Der vil være praktiske øvelser i aktiv lytning, og hvordan man empatisk kan indleve sig i sin partners historie, uden at det kommer til at handle om, hvad der er “rigtigt og forkert”.

Fjerde kursusdag:

Fokus på processen fra at afdække et problem til kreativ udforskning af løsningsmuligheder. Og dernæst den videre proces til en beslutning og plan for, hvad der skal ske fremadrettet. Der vil være praktiske øvelser i at holde muligheder åbne, afdække tilgængelige ressourcer både i og uden for parforholdet og udfyldelse af “plan-ark”.

Læs om Agapes databehandling i vores privatlivspolitik.

Rebecca Schønherr Thomsen, Psykolog, forfatter og foredragsholder

Rebecca Schønherr Thomsen

Rebecca Schønherr Thomsen er uddannet cand. psych. fra Københavns Universitet i 2013 og ansat som praktiserende psykolog i Agape.

I 2020 har hun udgivet bogen: At være FAR til et for tidligt født barn. Hun er  desuden en kompetent og afholdt foredragsholder og underviser.