En ubestigelig klippe

Rigtig mange mennesker har oplevet at være magtesløse. At være løst fra magten. At være uden magt. Det kan være i forbindelse med sygdom. Eller handicap. Eller usikker på fremtiden. Det i det hele taget at opleve livet som uoverskueligt.

I Bibelen i Salme 61 vers 3 møder vi et magtesløst menneske. Det magtesløse menneske er David.  David råber til Gud. Han føler afmagt. Hvorfor har David brug for at råbe? Der er en kæmpe klippe foran ham, som er umulig at bestige. Derfor beder han Gud om at føre ham op på den klippe, der er for høj for ham.

David har lært, at der er en ekstra dimension i livet: At kunne råbe til Gud. David har set, at han ikke magter livet selv, men har brug for en, der er større end ham selv.

Måske du også har uoverstigelige livsbjerge i dit liv. Der er det stort at kunne henvende sig til den almægtige Gud og sige det lige ud:

Mit liv hænger ikke sammen for mig. Jeg sidder fast. Min situation er håbløs. Min økonomi er et kæmpe problem. Mit ægteskab er smadret. Jeg har ingen kontakt til min familie. Eller? Du kender selv dit liv.

Uanset, hvordan mit liv ser ud og flasker sig, har jeg lov at henvende mig til Gud i himlen. Og sætte ord på, hvordan mit uoverstigelige livsbjerg ser ud.

Og Gud vil høre på mit råb om hjælp.

Bøn:

Kære Gud

Tak, at jeg må sige til dig, at mit livsbjerg er for højt.

Du kender mit livsbjerg.

Kom og vær hos mig og hjælp mig.

Amen

 

Af Hanne Esmarch

Lysindfald_skov_psyktro