Modgang og medgang

I efterhånden flere måneder har det været mørkt og regnfuldt. Det er ikke kun en fornemmelse, for vi har rent faktisk slået rekord, så 2019 kom ind på en førsteplads, som det mest nedbørrige efterår målt i Danmark.

Vi taler meget om vejret. Nok fordi det faktisk påvirker os mere eller mindre. Det kan synes som om, mørket tager magten, og det aldrig vender igen. Men det gør det!

Jeg elsker simpelthen udtrykket fra Lukasevangeliet kapitel 1, vers 78: ”Solopgangen fra det høje vil besøge os.” Vi hører det i læsningerne til 3. søndag i advent, lige netop der, hvor det føles som om, mørket vinder. Pludselig kan der alligevel være en morgen, hvor solen viser sig, så jeg tør tro på, at både det indre og det ydre mørke en dag vil blive tilintetgjort af ham, som Gud sendte til os: Jesus.

Modgang og mørke i vore liv kan nogle gange få os til at miste håbet om bedre tider. Jesus levede faktisk i modgang, men han gjorde det for, at vi må have håb om medgang på den evige bane.

Jeg har et krus, som jeg jævnligt vælger bevidst at drikke af. Det har denne tekst påtrykt: If God is for us, who can be against us? (Er Gud for os, hvem kan være mod os?)

Det er slet ikke altid, at jeg faktisk kan føle, at virkeligheden er sådan, men jeg vælger at tro det. Jeg vælger også bevidst at fylde min triste hjerne med det budskab.

Uanset hvordan din situation er lige nu, så ønsker jeg for dig, at du må holde fast i, at Guds kærlighed også omfatter dig. Og når han er for dig, så kan ingen og intet være mod dig.

Af Christine Høllsberg Markussen

Lysindfald_skov_psyktro