At være i Guds hånd

For en del år siden skulle jeg ud at flyve for første gang. Helt ærligt: Jeg var ikke tryg ved det. Samme morgen som jeg skulle starte rejsen, gav en af mine venner mig 6 små ord fra en salme i Bibelen: Salme 31 vers 16: Mit livsløb er i Guds hånd. Da jeg læste det, gav det mig tryghed. Når Gud havde styr på hele mit liv og livsløb, kunne jeg være tryg.

Der er rigtig mange ting, der kan give utryghed i vores liv. Midt i kaos og udfordringer har vi lov til at sige til Gud, at han må sørge for mig og mit liv. Midt i det hele. At mit livsløb må være i Guds hånd.

Guds hånd er en ganske særlig hånd. Forestil dig en kæmpestor hånd. Denne hånd kan jeg lægge mig i. Flere steder i Bibelen udtrykkes det, at han vil løfte mig og bære mig. Gud siger ikke, at jeg slipper for svære ting, når jeg tror på ham. Han fører mig ikke nødvendigvis uden om vanskeligheder, men han har lovet at hjælpe mig igennem dem. Også når vi møder uforståelige ting i vores liv.  Også i en utryg verden har jeg lov til at søge tryghed hos Gud.

Når det tunge kommer til os og fylder, kan vi føle os glemt af Gud. Kan endda måske føle at han slet ikke er der.

Hvordan gemmer jeg mig da ind i Guds hånd?

Det kan jeg gøre ved f.eks. at sætte mig i stilhed og læse og gentage:

Mit livsløb er i Guds hånd. Salme 31 vers 16.

Slut derefter evt. af med en lille bøn:

Kære Gud

Bær mig.

Jeg magter ikke livet selv.

Herre, hør min bøn.

Amen

 

Af Hanne Esmarch

Lysindfald_skov_psyktro