Et flettet julehjerte

Vi ønsker hinanden en ”Glædelig Jul”. Samtidig ved vi godt, at for mange er juletiden en blandet fornøjelse. Selve julens budskab har man det måske godt med. Men det kan være svært at skulle leve op til andres forventninger og traditioner. Ligesom det kan være svært, hvis man af den ene eller anden grund må være alene, mens andre fester.

Vi kender alle det klassiske flettede julehjerte, der er rødt og hvidt. Det minder mig om det, der skete i julen: Gud flettede sig sammen med os mennesker. Guds egen søn blev menneske. Jesus´ liv var derfor en fantastisk sammenfletning af guddommelig magt til at gøre undere og en ydmyg sårbarhed, der kostede ham uendelig mange smerter, både mens han levede og da han ofrede sig selv for os på korset.

Her på jorden vil vores liv også altid være flettet sammen af glæde og smerte. Jeg øver mig i at glæde mig over, at Jesus valgte at komme og blande sig med os, fordi han vil omfavne og frelse os. Det kan godt give lidt lys ind i årets mørkeste tid. Jesus vil favne mig og mit liv – selv om det er en blanding af mange ting.

”Kære Jesus. Tak fordi du kom til os, selv om vi ikke ville komme til dig. Tak fordi du flettede dig sammen med os, fordi din kærlighed så brændende ønsker at omfavne os. Hjælp mig til at glæde mig sammen med dig i denne jul. Amen.”

Af Sprint Korsholm

Lysindfald_skov_psyktro