Vi er flotte 40.000 kroner på vej
- men mangler 60.000

40.000 kroner! Så mange penge har vi pt. fået fra jer til at uddanne flere præster og lægfolk til at yde kvalificeret sjælesorg i Danmarks kirkelige fællesskaber. For at opfylde målsætningen skal vi have indsamlet yderligere 60.000 kroner til projektets første år. 

Vi ved, at der findes rigtig mange dygtige sjælesørgere i Danmark! Vi ved også, at sjælesorg ikke er let, og at der efterspørges mere viden om bevidst eller ubevidst magtanvendelse, tavshedspligt, forståelse for sjælesorgens midler, grænsesætning, forskellen mellem sjælesorg og terapi, tilgange til sjælesorg mv.

Gennem vores treårige sjælesorgsprojekt, der er delvist støttet af Borgfonden, ønsker vi at uddanne flere sjælesørgere i Danmark til at yde kvalificeret sjælesorg.

Målsætningen for Agape er at indsamle 100.000 kroner til projektets første år inden sensommeren 2022. Hvis du har mulighed for at hjælpe os på vej med en lille eller stor efterårsgave, vil den varme rigtig dejligt. TAK til dig, der allerede har givet en gave.

Du kan støtte på følgende måde:

  • MobilePay: 94907 (Mærk gerne gaven med “Sjælesorg”, og notér dit CPR-nummer, hvis du vil have fradrag for gaven.)
  • Web (kortbetaling): agape/stoet.dk
  • Bankoverførsel: 6190 0003562409, Sparekassen Kronjylland

Og hvad bliver pengene så konkret brugt til?

Jo, målsætningen er overordnet set at opkvalificere sjælesorgen i Danmarks kirkelige fællesskaber og uddanne endnu flere sjælesørgere, præster som lægfolk.

Teolog og sjælesørger Dan Månsson, nyansat projektleder, har på nuværende tidspunkt taget de første spadestik til at udfolde visionen i praksis. Som en del af målsætningen for projektets første år skal Dan undersøge de behov for sjælesørgerisk uddannelse, der eksisterer rundt omkring i fællesskaberne. Hvad mangler sjælesørgerne i fællesskaberne, og hvordan vil de helst have adgang til nye ressourcer på området? Foreløbigt er han i gang med at kontakte en række kirkeledere og sjælesørgere for at interviewe dem om behovene – og dermed Agapes fremtidige rolle. Vi satser på at have konklusionerne klar i begyndelsen af foråret. Ud fra konklusionerne vil vi tage næste spadestik, der går ud på at skabe nogle produkter, som kan løse de udfordringer, sjælesørgerne har. Det bliver SÅ spændende!

Udover dataindsamlingen og analysearbejdet begejstres vi over den store interesse for viden, hjælp og inspiration på sjælesorgsområdet, som vi oplever blandt deltagerne på Agapes populære efterårskursus i sjælesorg, der på nuværende tidspunkt løber af stablen i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia. Vi har derfor besluttet at iværksætte endnu et kursus allerede i 2022. Kursuslederne er Dan Månsson og undertegnede.

Flere foredrag og kurser om sjælesorg

Sideløbende har vi valgt at udbyde endnu flere foredrag og kurser med et sjælesørgerisk tema. Den 4. november sætter vi for eksempel fokus på det sjælesørgeriske tema ”gudsbilleder”, når Dan Månsson afholder et fyraftenskursus i Agapehuset i Silkeborg. Tag gerne en rundtur på agape.dk/kurser-foredrag og se, om der er noget på plakaten, der passer ind i dit liv eller fællesskab. Glæd dig også til det kommende blad fra Agape, der har temaet ”Gudsbilleder”.

Ønsker du at vide mere om, hvad der rører sig på sjælesorgsområdet i Agape, kan du gå ind på agape.dk/sjaelesorg og læse mere. Vi vil løbende opdatere siden med nyheder, små sjælesørgeriske inspirations-dryp samt invitationer til begivenheder, der måske kunne have interesse for dig eller dit fællesskab.

Agape har gennem mange år beskæftiget sig både teoretisk og praktisk med både terapi og sjælesorg, og vi glæder os over at få lov til at bruge disse indsigter til at opkvalificere sjælesorgen i Danmarks kirkelige fællesskaber.

TAK, om du vil være med til at støtte dette vigtige arbejde! Vi oplever, at det gør en forskel for både den enkelte og fællesskaberne.

Som altid er du meget velkommen til at kontakte os med spørgsmål, undren eller kommentarer til arbejdet.

Bedste hilsener

Annette Bech Vad, landsleder

Annette Bech Vad er landsleder i Agape

STØT SJÆLESORGSARBEJDET I AGAPE

TAK, om du vil bære med ved at give Agape en gave. Agape er afhængig af vores mange, gode støtter, og enhver gave gør en forskel!

MobilePay: 94 907

Med MobilePay kan du nemt støtte Agapes arbejde med din mobil. Ønsker du fradrag for gaven, skriver du blot dit CPR-nummer i beskedfeltet.

Agapes konto:

Bank: Sparekassen Kronjylland
Bankkonto: 6190 0003562409
CVR: 18191288

Kortbetaling via hjemmesiden:

Giv en gave med kort via hjemmesiden

TAK for enhver gave!

Vil du vide mere om, hvad der sker på sjælesorgsområdet i Agape? Så kan du følge med her: agape.dk/sjaelesorg