At modtage gaver

Af Steen Møller Laursen, landsleder i DFS

De fleste mennesker kan lide at få en gave, og til alle tider har gaver været en del af det at være kærester eller partnere. Men er det ”at modtage gaver” din partners kærlighedssprog, betyder det for vedkommende, at du viser din kærlighed, når du giver ham eller hende en gave. Gaven selv er symbol på en kærlig tanke. Det betyder ikke noget, hvad den koster. Det som betyder noget er, at du tænker på vedkommende. Det er ikke bare tanken der tæller, men den kærlighed gaven er udtryk for.

En gave er noget du kan holde i hånden, mens du siger: ”Se, han tænkte på mig” eller ”se, hun huskede mig”. Som sagt er gavens størrelse, eller hvor dyr den er, ikke afgørende. Det behøver ikke være en dyr buket roser, men kan være en blomst fra grøftekanten eller noget du selv har lavet.

Man skal vide at:

  • Prisen og gavens størrelse ikke er afgørende.
  • Det gerne må være noget hjemmelavet.
  • Det er en god idé at lave en liste over partnerens favoritgaver.
  • Gaven er en investering i forholdet.
  • Der ikke behøver være en særlig lejlighed for at give en gave.

Hvis din partners primære kærlighedssprog er at modtage gaver, kan du blive mester i at give gaver. Du kan begynde med at lave en liste over gaver som din partner har udtrykt særlig glæde over gennem årene. Listen giver dig en ide om, hvilke gaver din partner er mest til.

Hvis du er den sparsommelige type, der bruger penge fornuftigt, kan du møde en indre modstand i at skulle bruge penge på gaver til din partner. Du køber ikke ting til dig selv, hvorfor skulle du så købe ting til din partner?

Men bliver du klar over, at din partners kærlighedssprog er at modtage gaver, vil du se, at det er en god investering at give ham eller hende gaver. Du investerer i jeres forhold. Vent ikke på en speciel lejlighed til at give gaver. Hvis din partners kærlighedssprog er at modtage gaver, vil næsten alt, hvad du kommer med, blive modtaget som udtryk for din kærlighed.

Gave-antique

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet