Sjælesorgskursus

MÅLGRUPPE
Præster, sognemedhjælpere, diakoner, menigheders sjælesorgsteams, personer med sjælesørgeriske opgaver i menighedsmæssig sammenhæng, ansatte i missionsbevægelser m.fl.

UNDERVISERE PÅ KURSET

  • Dan K. Månsson, cand. theol. med videreuddannelse i sjælesorg fra Norge. Dan er indehaver af sjaelesorg.dk og tilbyder personlig sjælesorg, kurser og faglig vejledning for andre sjælesørgere. Dan er underviser og kursusleder.
  • Michelle Lind Kappel, psykolog i Agape, underviser på sjælesorgskurset.
  • Annette Bech Vad, landsleder i Agape, underviser og kursusleder.
  • Charlotte Falch Marquardt, psykolog i Agape, underviser på sjælesorgskurset.


OMFANG
7 samlinger med tre ugers mellemrum. Tiden mellem samlingerne bruges til refleksion, træning og forberedelse. Der gives ingen pligt-læsning, men en del anbefalet litteratur vil øge udbyttet af undervisningen.

Download litteraturliste her

PRIS
5.000 kroner per deltager. Dertil evt. udgifter til relevant/anbefalet litteratur.

Interesseret?

Kontakt Agapes sekretariat, hvis du ønsker at høre mere om sjælesorgskurset.

E-mail: info@agape.dk

Telefon: 8680 6022

Vi glæder os til at høre fra dig!

TILSKUD
Du kan evt. søge tilskud hos din arbejdsgiver eller det sted, du er sjælesørger.
Er finansieringen en udfordring, kan du søge tilskud ved Agapes støttepulje.

DELTAGERE
Min. 15 og max. 25 deltagere.
Af hensyn til dynamikken i gruppen forventes det, at man deltager i alle syv samlinger.

Deltagernes forudsætninger og erfaringer med sjælesorg vil være forskellige. Det forventes, at alle har erfaring med sjælesorg, og man arbejder med på hinandens udvikling af sjælesørgerisk kompetence.

TILLÆG TIL KURSET
I tillæg til kurset kan deltagere, som ønsker yderligere refleksion vedrørende egen sjælesorgspraksis, modtage individuel supervision undervejs og/eller efterfølgende hos Dan Månsson. Prisen er 650 kroner per vejledningstime. Fokus her er sjælesørgerens person og arbejdsmåde – ikke konfidentens livssituation.

LOKALE KURSER
Vi afholder gerne lokale sjælesorgskurser, hvis I kan samle et hold. Kontakt Agapes sekretariat og hør nærmere.

At deltage i Agape-kurset i sjælesorg er som at få åbnet en dør til et helt særligt refleksionsrum. Her er ro, fordybelse og andre mennesker, som også er optaget af sjælesorg. Kompetente undervisere og engagerede medkursister giver indspil til den videre vandring – både i mit arbejde som kirke- og diakonimedarbejder og i mødet med mennesker generelt. Man har i Agape en mangeårig erfaring med både undervisning og sjælesørgerisk praksis, og det mærkes. Det teologiske udgangspunkt er sundt og solidt, og samtidig har jeg oplevet en meget frugtbar vekselvirkning med indsigter fra andre fagområder, ikke mindst psykologiens verden.

-Oline Kobbersmed, Kirke- og Diakonmimedarbejder i Sct. Michaelis Kirke i Fredericia