Retræter

Næste retræte: 24. - 26. november 2023

Adventsretræte 2023

24.-26. november 2023

Arrangør: Agape og Bibellæser-Ringen

Sted: Ådalen Retræte i Randers

Retræteledere: Sygeplejerske Ellen Jensen og fysioterapeut Mette Rasmussen. Præst Daniel S. Lind er nadverliturg.

Pris: 2.350 kroner

Tilmeldingsfrist er 24/10-23

Tema: LYS

Temaet for denne retræte er ¨lys¨. Vi vil glæde os over Jesus, der kom som lyset, der skinner i mørket. Han er det sande lys, som giver liv, og han ønsker at være lys i vores liv i dag.

Forårsretræte 2024

19.-21. april 2024

Arrangør: Agape og Bibellæser-Ringen

Sted: Ådalen Retræte i Randers

Retræteledere: Sygeplejerske Ellen Jensen og fysioterapeut Mette Rasmussen. Præst Ingolf Henoch Pedersen er nadverliturg.

Pris: 2.399 kroner

Tema: Velsignelse

Forårssolen varmer, smelter det frosne og skaber nyt liv. Vi vil stille os under Guds velsignelse og lade Bibelens lys skabe nyt liv i os gennem bibelmeditationer, nadver, gudstjenester og tidebønner. Vi vil meditere over bibelske velsignelser og lade os forme og udfordre af dem.

Retræte er for alle

Retræter er for alle. Det er ikke forbeholdt visse mennesker med særlig hang til tidebøn og meditation. Retrætens stilhed er ikke noget kunstigt og et mål i sig selv, men en fantastisk hjælp til fordybelse.

Tidebøn og undervisning

Retrætedagene præges af tidebønner og tekstlæsninger. Det har op gennem kirkens historie vist sig, at denne enkle form er frugtbar og værdifuld. Der er også undervisning og indføring i bibeltekster og bøn.

Stilhed – en gave

Retræten foregår i stilhed, da stilheden er en vigtig forudsætning for at fokusere på de sande menneskelige og åndelige værdier. Deltagerne taler således ikke med hinanden under selve retræten. Inden stilheden indledes, vil der være en indføring i principperne for stilhed, og hvad man kan gøre, hvis man får brug for at bryde stilheden.

Erfarne retræteledere

En vigtig forudsætning for at få et godt udbytte af en retræte er, at man føler sig tryg. Hver retræte vil blive ledt af mennesker, der har erfaring med retræter. De har både studeret forskellige former for retræter og deltaget i adskillige retræter selv.
Der er mulighed for at få åndelig vejledning, sjælesorg og skriftemål under retræten.

Samarbejde med Bibellæser-Ringen

Agape har siden 2016 samarbejdet med Bibellæser-Ringen omkring planlægning og udførelse af retræterne.

Læs også artiklen: Gå offline fra verden og online med Gud