Kursus for par

Info om Kursus for par

Bliv klogere på hinanden – og bedre til at tale sammen.

Over fire kursus-gange vil psykolog Rebecca Schønherr Thomsen undervise i “den løsningsorienterede samtale” som metode til at håndtere konflikter i parforholdet. Kurset vil bestå af små oplæg, praktiske øvelser og konkret vejledning i at gribe problemstillinger an, som parret genkender fra hverdagen. Undervejs vil parret få udleveret et arbejdshæfte med både teori og praktiske øvelser.

Kurset er designet til at tage udgangspunkt i deltagernes situation. Der vil således kun være ét par tilstede ad gangen.

Datoer og tidspunkt for kurset aftales internt mellem Rebecca Schønherr Thomsen og parret.

Rebecca Schønherr Thomsen er uddannet cand. psych. fra Københavns Universitet i 2013 og ansat som praktiserende psykolog i foreningen Agape.

I 2020 har hun udgivet bogen: At være FAR til et for tidligt født barn. Hun er  desuden en kompetent og afholdt foredragsholder og underviser.

Praktiske oplysninger

Tid: Tidspunkter for afholdelse af kurset aftales mellem underviseren, Rebecca Schønherr Thomsen, og parret.

Arrangør: Foreningen Agape

Sted:
Online

Underviser:
Rebecca Schønherr Thomsen, psykolog i Agape

Kursets indhold:

Første kursusdag:

Fokus på parrets historie. Hvilke sårbarheder, drømme og længsler bærer man hver især med sig ind i parforholdet? Og hvor stammer de fra? Det vil være en proces, hvor I dels bliver klogere på jer selv og hinanden, dels får indsigt i, hvordan erfaringer og drømme påvirker dynamikken imellem jer.

Anden kursusdag:

Fokus på kommunikative faldgruber.  Vi vil gennemgå de typiske faldgruber, man kan havne i, når man taler om konflikter. I vil få hjælp til at identificere de faldgruber, der er hyppigst forekommende i jeres parforhold, og der vil være praktiske øvelser i håndtering af faldgruber.

Tredje kursusdag:

Fokus på konstruktive og løsningsorienterede undersøgelser af et konfliktfyldt område. Hvordan holder man en åben og nysgerrig attitude, når partnerens ord virker negativt – måske endda direkte provokerende – på én? Der vil være praktiske øvelser i aktiv lytning, og hvordan man empatisk kan indleve sig i sin partners historie, uden at det kommer til at handle om, hvad der er “rigtigt og forkert”.

Fjerde kursusdag:

Fokus på processen fra at afdække et problem til kreativ udforskning af løsningsmuligheder. Og dernæst den videre proces til en beslutning og plan for, hvad der skal ske fremadrettet. Der vil være praktiske øvelser i at holde muligheder åbne, afdække tilgængelige ressourcer både i og uden for parforholdet og udfyldelse af “plan-ark”.