Ny psykolog: Det er en ære at få lov til at
vandre med mennesker på deres livsrejse

Agape har ansat Michelle Lind Kappel i en fast stilling som autoriseret psykolog i Agapehuset per 1. maj 2022. Michelle har blandt andet stor erfaring med traumebehandling i både Danmark og på Sri Lanka.

Interview

Jeg hedder Michelle Lind Kappel og er 35 år. Jeg er gift med Simon, som arbejder på Aarhus Universitet. Vi har to dejlige børn; en dreng på 3,5 år og en pige på 9 måneder.

Jeg er uddannet psykolog i 2012 og er i dag autoriseret.

De første fem år arbejdede jeg med samtaleterapi i psykiatrien. Jeg mødte dagligt mennesker, der kæmpede med eftervirkninger af traumer i form af Post Traumatisk Belastningsreaktion (PTSD), depression, angst mv. De fleste var flygtninge og kæmpede ligeledes med de vanskeligheder, der kan være forbundet med at finde et ståsted i et nyt land og en ny kultur.

Derefter arbejdede jeg en kortere periode med at klæde professionelle og frivillige på til at møde og hjælpe flygtninge på en respektfuld måde – med øje for de udfordringer, som traumer og traumereaktioner kan bringe med sig.

Fra 2018 og frem til coronapandemiens komme i marts 2020 boede jeg – sammen med min familie – på Sri Lanka. Jeg var først på barsel og dernæst beskæftiget i en srilankansk NGO, der blandt andet hjælper børn, som har været udsat for misbrug. Mit fokus var at øge medarbejdernes trivsel gennem supervision, undervisning om stress og sunde mestringsstrategier samt etablering af en staff care policy. Jeg har samarbejdet med denne NGO på frivillig basis siden 2008 og har rejst til Sri Lanka mange gange i den forbindelse.

Tilbage i Danmark valgte jeg at arbejde som selvstændig psykolog i et samarbejde med Institut for Relationspsykologi. Mit job var i den forbindelse at varetage samtaler med offentligt ansatte, der var ramt af stress samt relationelle udfordringer og voldsomme hændelser på deres arbejdsplads mv.

Hvilke særlige kompetencer har du i terapilokalet?

Jeg er optaget af, hvordan vi mennesker kan lære at tale sandt om livet, som vi oplever det. Mange udfordringer bliver ekstra komplicerede af, at vi ikke tør være ærlige omkring dem. Forventninger til os selv og oplevede forventninger fra andre kommer ofte til at styre os, når vi fortæller os selv, hvad vi skal tænke og mene om det, vi oplever. Det er dog min erfaring, at der midt i lidelse og smerte kan vokse nyt håb og uopdagede ressourcer frem, hvis man blot tør at se på det med et (k)ærligt blik.

Jeg er klar over, at det kræver både mod og tryghed at se på sig selv, sine oplevelser og ikke mindst sine relationer i dette lys. Jeg vil derfor altid tilbyde en ressourcefokuseret og anerkendende tilgang – og tage udgangspunkt i, hvor klienten er, så vi kan vælge interventioner på baggrund af de mål, den enkelte er med til at sætte for sit forløb.

Jeg synes, det er både spændende og givende at arbejde med behandling af traumer. Og jeg har også god erfaring med at bruge traumefokuserede metoder i samtaler med mennesker, der måske ikke har oplevet ekstreme traumer som krig eller tortur, men som har oplevet noget, der har gjort indtryk på dem følelsesmæssigt og kropsligt. Noget som på den ene eller anden måde påvirker deres nutid på en uhensigtsmæssig måde.

Jeg er særligt optaget af metoden EMDR, som kort fortalt kan hjælpe med at mindske det ubehag, som kan forstyrre i dagligdagen, hvis man har ubehagelige oplevelser, der følger med fra fortiden. Her anerkender man, at tanker, følelser og krop hænger uløseligt sammen – og at man må have alle dele med for at trives.

Endelig er jeg optaget af ”kultur” i bred forstand. Både hvordan vi oplever og agerer i vores egen kultur – det kan være kulturen i et bestemt religiøst miljø, kulturen på en arbejdsplads eller kulturen i Danmark som helhed. Og hvordan vi møder og agerer i andre kulturer. Det er derfor også noget af det, jeg kan arbejde med i terapilokalet og i supervision af professionelle/frivillige.

Hvorfor har du valgt at bruge dine kompetencer i en forening som Agape?

Jeg har – så længe jeg kan huske – været optaget af, hvordan man kan finde en god balance mellem sund psykologi og sund spiritualitet. Derfor synes jeg, at Agapes arbejde med både at forske i religionspsykologi og at finde måder at omsætte denne forskning i praksis rundt omkring i det danske kirkelandskab er enormt spændende.

Derudover har jeg i mit arbejdsliv erfaret, at det har enorm stor betydning for min egen arbejdsglæde, at den organisation, jeg arbejder for, har nogle værdier, der matcher mine egne. Det har Agape.

Hvad ser du frem til i arbejdet?

Jeg glæder mig allermest til det terapeutiske arbejde. Til at møde nye mennesker, der vil lade mig vandre et stykke med dem på deres livsrejse. Det er en ære hver eneste gang.

Dernæst glæder jeg mig meget til at dykke mere ned i de religionspsykologiske tematikker og finde ud af, hvordan jeg kan bidrage til at udvikle Agapes arbejde.

Endelig glæder jeg mig meget til at lære mine nye kollegaer og samarbejdspartnere at kende. Jeg ved, at Agape har en stor berøringsflade, og der vil være både nye og kendte ansigter – det, synes jeg, er rigtig spændende!

Og til sidst: Hvilken type kaffe kan du bedst lide :-)?

Jeg er så heldig, at min mands hobby er at lave god kaffe på en fancy espresso maskine, så det må være den første kop kaffe, han laver om morgenen: En ”Flat white”, som er et espresso shot med varm skummet mælk, men ikke for meget.

Åbent hus i Agapehuset

Kom til åbent hus d. 6. juni kl. 15 Kom og sig hej til vores nye landsleder Marianne Karlsmose Vi...

Terapi ved Michelle Lind Kappel

Michelle begynder som autoriseret psykolog i Agapehuset den 1. maj 2022. Du kan allerede nu booke en tid hos hende ved at skrive eller ringe til sekretariatet på info@agape.dk/86806022. Sekretariatet kan træffes telefonisk i tidsrummet 9.00-12.30 og 13.30-15.00 mandag til torsdag.
Ønsker du at tale med en psykolog for at få afklaret, om en psykologtid hos Agape giver mening for dig, kan du ringe kvit og frit til Agapes psykologer på telefonnummer 86806022 i tidsrummet 8-8.30 torsdag og fredag samt 13-13.30 mandag til torsdag.