Boganmeldelse:
Få hjælp til at få mere nydelse i dit sexliv.

Af Bente Fischer-Nielsen, psykoterapeut og brevkasseredaktør

Lyst er i alt sin enkelthed, at noget føles rart og tilfredsstillende. Når nydelse og velvære er vakt. Seksuel lyst behøver ikke at starte som en fornemmelse i dit køn, en overvældende trang til at penetrere eller blive penetreret eller i det hele taget at være fyldt med begær og liderlighed. Det kan den være, men den kan også bare være, når noget føles rart. Og når noget føles rart, kan oplevelsen som regel udvides.

Sådan definerer sexolog Amanda Lagoni sexlysten i bogen ”Lidt om lyst”. Hun skriver lysten ind på et niveau, hvor alle kan være med – uden sexlysten bliver en præstation eller noget uoverskueligt. Bogen er letlæst og smækfyldt med viden, øvelser og konkrete redskaber til, hvordan vi kan arbejde med lysten og nydelsen. Og fordi lysten og nydelsen allerede findes i vores liv på forskellig vis, så har vi mulighed for at udvide det, som er rart og derfra få et mere sanseligt og lystfyldt sexliv.

Begær og lyst er ikke det samme

I bogen er der en vigtig pointe i, at lyst og begær ikke er det samme. Ifølge Amanda Lagoni så findes begæret i den indledende fase af en relation – den del vi har set i massevis i Hollywood film, hvor folk kaster sig begærligt om hinanden, fordi de ikke kan få nok og komme tæt nok på. For mange par ser virkeligheden torsdag aften anderledes ud. Begæret er forsvundet. Men fortvivl ikke. I bogen beskriver Amanda Lagoni begær som noget der opstår, når vi vil have noget, som vi ikke allerede har. Når vi har købt den fede bil begærer vi den ikke længere, nu nyder vi bare at have den. På samme måde i relationer. Vi ejer selvfølgelig ikke hinanden og har ikke hinanden, men når parforholdet bliver en kilde til tryghed og stabilitet, så begærer vi ikke længere. Der er her vi ifølge Amanda Lagoni kan lade lysten og nydelsen tage over.

I ”Lidt om lyst” får du mange gode råd og viden om alt fra fantasier til seksuel skam og hvordan du og din partner skaber kontakt til jeres kroppe og jeres nydelse. Læs den alene, eller sammen med din partner for at blive klogere på, hvordan I får mere lyst og nydelse ind i jeres sexliv.

Jeg giver bogen 5 gode stjerner

Af Bente Fischer-Nielsen

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet