Sæt hegn om jeres parforhold - og undgå utroskab

Der kan være mange forskellige beskyttelseshegn, som kan værne om jeres parforhold. Måske har I allerede sat nogle op – henunder er der forslag til hegn, som vil være med til at beskytte jeres parforhold mod utroskab. Tal med din partner om dem og find ud af, hvordan I vil beskytte jeres forhold. Det er lettere at forebygge end at helbrede, når det handler om utroskab, så husk derfor at vedligeholde jeres beskyttelseshegn jævnligt.

Tag en beslutning og forpligt dig på aldrig at ville indlede en affære. Derfor skal du aldrig indlede dig på en romantisk lille flirt, hverken i tankerne, med dit hjerte eller din krop. Du beslutter det selv og kan sige ”Aldrig!” Den dør er lukket og du har sat skiltet ”adgang forbudt” op, så det er tydeligt, at du ønsker at beskytte og pleje dit parforhold.

Vær opmærksom på, om jeres forhold er ved at miste intimiteten – og dermed gør jer sårbare. Vær f.eks. opmærksom på følgende:

  • Om sex bliver en sjælden foreteelse
  • At man undgår konflikter og undertrykker vrede
  • At man holder ting hemmeligt eller ”går på listefødder” i forhold til visse emner
  • At man aflyser fælles aftaler og sjældent laver noget sammen

Elsk og bekræft skønheden ved din partner og jeres forhold. Modstå myten om det grønnere græs. Hvis du fokuserer på din ægtefælles svagheder og din utilfredshed med forholdet, inviterer du problemerne ind. Bekræfte i stedet for de stærke sider og arbejd på de nødvendige forandringer. Brug din energi og opmærksomhed på jeres egen have, frem for at fokusere på de flotte planeter i naboens have.

Tag dig sammen – både når det gælder dig selv og dit parforhold. Husk at problemer kan føre til affærer. Gør det, der er nødvendigt – lær kommunikationsteknikker, gør noget ved din afhængighed, vrede eller andre personlige problemer, overvind din angst for konflikter, gå i terapi. Gør noget! – Eller løb risikoen for, at problemerne ender i utroskab.

Sæt sunde grænser. Det gælder både til venskaber kollegaer, familiemedlemmer. Del ikke intime detaljer fra dit parforhold og klag ikke over din partner til alle mulige andre. Har du brug for at tale med en om udfordringerne i parforholdet, så vær omhyggelig med, hvem du er fortrolig med. Vær opmærksom på, at gode venskaber kan udvikle sig til en affære, hvis man ikke holder fast i de sunde grænser.

Opbyg et netværk, hvor du står til ansvar. Det er ikke sikkert, at du altid selv opdager, hvad du har gang i. Måske er din dømmekraft ikke altid hel optimal. Du har brug for gode venner i dit liv, som kender dig godt nok til at opdage, hvornår du er på afveje.

Sats på nærhed og intimitet i parforholdet og læg entusiasme i sexlivet. Selvom affærer ofte ikke handler om sex, så vil et varmt og rigt sexliv være et godt værn mod utroskab. Hav ikke bare sex, men elsk med hinanden, lær din partner at kende ud og ind. Sørg for, at alle de seksuelle fantasier, du bevidst leger med, er rettet mod din partner.

Sammendrag af kapitel 27 om utroskab i bogen “Bedre Sex – og mere af det” fra Forlagsgruppen Lohse.

Hegn
Bente Fischer-Nielsen, Parterapeut og klinisk sexolog

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet