Få sexlivet til at blomstre

I nogle parforhold kan man gå og glæde sig til sex, mens andre har det sådan, at det er noget, der skal overstås som løbeturen eller fitnesscentret. Nogen er helt holdt op med at dyrke sex, fordi de ikke orker efter en travl dag. Sex er en gave og skal helst ikke være noget, man gør som en sur pligt, eller fordi den anden gerne vil have det. Udfordringen er at få vendt tanker og følelser omkring sex, hvis det er blevet en sur pligt, eller det helt er ophørt. Her følger nogle ret konkrete “værktøjer”, som måske kan bruges til at få sexlivet til at blomstre. Men vær altid opmærksomme på aldrig at lægge pres på eller overskride hinandens grænser på dette intime og meget personlige område.

Af Lise og Frederik Berggren smidt

  • Gå nøgne i seng sammen selvom I eller en af jer ikke umiddelbart mærker lyst til sex. Kæl for hinanden, snak om noget rart, giv jer god tid og vær nysgerrig. Det er vigtigt, at I ikke forventer, at der skal komme sex ud af det. Måske falder I nøgne i søvn i hinandens arme, og måske vågner I senere på natten ved, at I har fået lyst til hinanden.
  • Kys hinanden længe med tungen. Gør det f.eks. midt på stuegulvet eller i sengen. Mærk lysten i kroppen vokse af kyssene.
  • Tænk på og skriv om sex til hinanden. Brug sms til at sende søde og flirtende beskeder, der kan starte en forventningens glæde.
  • Gør jer klar til sex (uanset om I skal have det eller ej). Gå f.eks. i bad, klæd dig smukt på (spørg din partner hvad han/hun godt kan lide, du har på af tøj), klæd dig bevidst af mens din partner ser på dig i soveværelset, når I skal I seng. Lad være med at tage nattøj på.
  • Flirt med hinanden i løbet af dagen. Kys din partner i nakken, bliv siddende efter aftensmaden og se hinanden i øjnene for en stund, hold i hånden mens I lufter hund/går tur/ser tv. Vis at du vil din mand/kvinde på alle planer.
  • Dans og rør ved hinanden til dejlig musik.
  • Væk din mand/kvinde med hans/hendes kærlighedssprog. Vi har alle et eller to kærlighedssprog, som vi føler os mere elsket af at modtage. Det kan være, du har brug for anerkendende ord, eller meget tid sammen med din partner, gaver, at din partner gør tjenester for dig f.eks. praktiske ting, eller måske er dit kærlighedssprog fysisk berøring. Du kan læse mere om kærlighedssprogene i Gary Chapmans bog “Kærlighedens 5 sprog”. Det vigtige er, at I får talt om hvad hinandens kærlighedssprog er og så giver den anden det, hun/han længes efter. Det er ofte en god vej til at mærke kærlighed og lyst til sex.
  • Hvis du som kvinde oplever, at du ikke kan få orgasme, så er det vigtigt, at I arbejder på den sag. Manglende lyst fra kvindens side kan skyldes, at kvinden ikke får orgasme. Som mand kan du efter et langt forspil røre ved hendes klitoris, først forsigtigt og blødt og siden hen hurtigere og lidt hårdere. Lad hende guide dig. Hvis han ikke rammer klitoris rigtigt eller for hårdt eller for blødt osv. skal du som kvinde sige det og vejlede. Du kan også som kvinde røre ved din egen klitoris, mens din mand kysser dig og rører dig andre steder på kroppen.
  • Lav en middag kun for jer to og tal om sex: “Når vi elsker, kunne jeg godt tænke mig at …, synes jeg godt om …, synes jeg ikke om …, kan jeg godt lide …”. Sig hvad du gerne vil have, men acceptér også et “nej”, hvis du får det.
Foto: Preben Nedergaard
Foto: Preben Nedergaard

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet