At være set af Gud

Alle mennesker har brug for at blive set, hørt og rummet og vide, at jeg har værdi. I og med at jeg er skabt og født, har jeg ganske enkelt ret til at blive elsket og mærke, at jeg har værdi.  Det er langt fra alle, der hviler i, at jeg er elsket og har værdi uanset hvad.

I Bibelen er der en meget stærk og smuk beretning om en, der virkelig blev mødt og set lige der, hvor han var. Han boede i Jeriko i Israel. Han var ikke særlig populær. Hans arbejde var at kræve penge fra mennesker, der skulle over grænsen. Zakæus var hans navn. Hans mangel på popularitet var sikkert p.g.a., at han snød, så det drev. Han stoppede en stor del af de indkomne penge i egen lomme. Forståeligt, at folk ikke syntes om den måde at agere på.

Noget uventet skete. Zakæus har bemærket Jesu ankomst til byen, og han bestemmer sig for at klatre op i et træ for at kunne iagttage ham. På Jesu vandring ind i byen passerer han forbi træet med Zakæus. Jesus stopper op. Kalder Zakæus ned til sig og spørger ham om at måtte komme på besøg. Hjem til Zakæus´ hus.

Sådan er Jesus. Han ønsker at møde og være sammen med hvem som helst. Der, hvor jeg er og bor.

Jesus kender os. Ved vores navn. Kender vores vilkår. Han ønsker direkte kontakt til os uanset vores status. Han ønsker at være sammen med dig.

Jesu kærlighed er ganske enkelt ubetinget. Han ønsker at lukke dig ind i sin kærlighed.

Bøn:

Kære Gud

Tak Gud, at du kan rumme mig.

Hjælp mig til at lade mit hjerte blive elsket af dig.

Amen

 

Af Hanne Esmarch

Lysindfald_skov_psyktro