Boganmeldelse:
At elske er et dagligt valg

Af Bente Fischer-Nielsen, psykoterapeut og brevkasseredaktør

”Jeg tror på, at vi kan leve sammen et helt liv, hvor erotikken, lidenskaben og nærheden kan fornyes igen og igen. Jeg tror på bevidst kærlighed gennem aktive og kontinuerlige valg. At vi vælger at elske. Ikke kun, fordi vi føler, men også, fordi vi vil. Med daglige kærlige valg.”

Sådan starter sexolog og parterapeut Amanda Lagonis nye bog ”At elske er ikke en følelse”. Bogens 319 sider er smækfyldt med viden, konkrete øvelser og spørgsmål, der skal hjælpe par med at tage de daglige kærlige valg over for hinanden. 

Det skinner tydeligt igennem hele bogen, at Amanda Lagoni har mange års erfaring i at hjælpe par med at blive bedre til at kommunikere og være tydelige og ærlige. Hun skriver, at vi ikke skal skåne hinanden for vores tanker og følelser, da det oftest ikke er selve konflikten, der er problemet, men hvordan vi får håndteret konflikten. Når vi finder modet til at være ærlige over for hinanden, så får tilliden, trygheden og intimiteten meget bedre vilkår. I bogen er der mange øvelser og råd, der hjælper med at sætte struktur på den dialog, som kan hjælpe ærligheden på vej. Hvis parforholdet ikke er kørt helt fast, vil øvelserne kunne hjælpe de fleste med at blive klogere på, hvilket mønster deres forhold har og hvordan de kan håndtere konflikter bedre.

Amanda Lagonis bog skiller sig ud fra mange andre bøger om parforhold, fordi der er et større og mere praksisnært afsnit om seksualundervisning for voksne. Her bliver det tydeligt, at forfatteren også er sexolog og har viden og erfaring i forhold til at hjælpe par med at få mere lidenskab og intimitet i parforholdet – også på det helt praktiske plan. Læseren får bl.a. redskaber til at få talt om fantasier, konkret viden om kvindelig og mandlig sexlyst og orgasme og en guide til intimitets træning samt en one week challenge

Bogen har også et afsnit om utroskab. Her er der både forklaringer på, hvorfor man er utro og forslag til, hvad man kan gøre, når man mærker tiltrækningen til en anden. Der er bud på, hvordan man kan komme videre sammen efter utroskab. 

Bogen er krydret med en række cases, som fint illustrerer samspillet mellem mand og kvinde i et parforhold. De er så rammende, at da jeg læste en passage op for min mand, udbrød han: ”Ja, det er lige sådan det er!” Så bogens største styrke er nok, at indholdet vækker genklang, den er letlæst, og den er fyldt med gode anvisninger til, hvordan man som par kan arbejde på at styrke kommunikationen, erotikken og kærligheden. 

Læs bogen ”At elske er ikke en følelse” sammen med din partner og lav de øvelser, som I finder særligt nødvendige, interessante eller sjove – jeg er ret sikker på, at det vil styrke jeres relation og kærligheden mellem jer.

Jeg giver bogen 5 gode stjerner

Af Bente Fischer-Nielsen

At elske er ikke en følelse_bog_Amanda Lagoni

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet