Spilanmeldelse:
Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget, som overrasker dig mere? Måske vil det være en ide at spille et af de mange samtalespil, der findes på markedet. Det vil give mulighed for at samtaleemnerne kan blive udvidet, uanset om det er for at lære hinanden at kende i starten af et forhold eller om det er for at udvide kendskabet til den mangeårige partner. Her vil jeg gerne anmelde Kendskabsspillet, hvor du får mulighed for at svare på spørgsmål om din partner, som du måske ikke lige selv havde tænkt på at stille tirsdag aften i sofaen:

  • ”Hvornår er jeg allermest glad for vores forhold”
  • ”Har jeg en drøm, som jeg ikke har udlevet”
  • ”Hvad synes jeg kan være svært at bede dig om seksuelt”?

Tanken er, at man skiftes til at læse et spørgsmål, som den anden forsøger at give et svar på, inden man selv kommer med svaret. Spillet består af 104 spørgsmålskort, som er udviklet til at fremme den fælles nysgerrighed, interesse og kendskab til hinanden. Man kommer omkring mange forskellige områder fra de lette spørgsmål om ens favoritrestaurant til de mere komplekse spørgsmål om seksuelle fantasier eller ens største frygt. Min egen oplevelse med spillet er, at det kan skabe grobund for en god samtale, som ellers ikke ville have fundet sted. Spillet er let at gå til og kræver ingen forberedelse ud over måske en god kop kaffe eller et glas vin.

Personligt kunne jeg godt undvære de lette/banale spørgsmål om favoritting og lignende, men dem kan du hoppe over, hvis du har det ligesom mig. Heldigvis er der masser af andre spørgsmål, der kalder på refleksion og ærlighed. Spillet kan være en god måde at lære mere om, hvad din partner er optaget af – uanset om I har været sammen i få eller mange år.

Faktaboks
Spillets navn: ”Kendskabsspillet” 
Udviklet af Center for Familieudvikling
Antal kort: 104

Af Bente Fischer-Nielsen

Brevkasseredaktør

Kendskabspil

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet