Småbørnsforældre og det gode sexliv

Med små børn i familien er der ikke tid til det samme som før. Noget skal skæres væk. Vær meget opmærksom på at skrue ned for forventninger til hus og familieliv, så der bliver tid til sex. Skraldespanden og tøjvasken kan godt vente, og ungerne dør ikke af rugbrød til aftensmad, hvis det kan frigive energi til soveværelset.

Af Maria og Jim Pfrogner, Viborg

Planlæg

Spontan sex er herligt – men ikke altid realistisk i en småbørnsfamilie.

Sørg for at planlægge tid til samtale, intimitet og sex. Snak om hvor ofte I gerne vil have ”voksentid” i kalenderen (f.eks. en aften om ugen, eller mere) og hold hinanden fast på jeres aftaler.

Lidt er bedre end ingenting

Der er måske hverken tid eller overskud til lange aftener i sengen lige nu, men mindre kan også gøre det. Brug det gunstige øjeblik, når det byder sig – en tidlig morgen før huset vågner, i brusebadet, når ungerne er fanget af Disney-sjov osv.

Netværk

Gør brug af bedsteforældre, barnepiger og legekammerater til at skabe frie hænder af og til. Vær god til at bede om hjælp. Og sørg for at de frie timer først og fremmest bliver brugt på hinanden og ikke kun til alt det praktiske.

Husk hinandens forskelle

Hendes tanker er tyve steder på én gang, kroppen er træt og den rigtige stemning synes 100 km. væk. Han savner den fysiske kontakt, som nu skal deles med ungerne, og han må ofte udsætte sit behov for sex og nærhed. Husk at minde hinanden om at I er på samme hold, at I vil hinanden det godt, og at dette er en rodet fase, som I sammen kommer igennem.

Par_pixabay

Se også:

Spilanmeldelse: Lad din partner overraske dig

Kører samtalen i ring efter mange års parforhold eller tror du ikke, at din ægtefælle eller partner kan sige noget,...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet

Spilanmeldelse: Lyst – samtalekort

Hvad kan næsten altid tænde dig? Hvad kunne for dig være et tabu i vores sexliv? Hvad giver dig en...

Boganmeldelser, Det gode parforhold, Kommunikation, Seksualitet