Lys

Lys

 Herren sagde til Moses: »Ræk din hånd op mod himlen, så skal der komme mørke over Egypten, et mørke som er til at føle på.« Moses rakte sin hånd op mod himlen, og der blev et dybt mørke over hele Egypten i tre dage. I tre dage kunne man ikke se hinanden, og ingen kunne røre sig ud af stedet. Men overalt, hvor israelitterne boede, var der lyst.

(2. Mos. 10,21-23)

 Et mørke som er til at føle på. Et mørke som er så tykt og tæt, at ingen kunne røre sig ud af stedet. Det er mørke! Jeg er, trods mine 30 år, stadig lidt (læs en del) mørkeræd, for i mørket har jeg ikke noget overblik. Jeg har det på samme måde med mørket, som kan være i mit liv. Det kan være til at føle på, forhindre mig i at røre mig.

Men læs så den sidste sætning igen. Der hvor israelitterne boede, var der lys. Alle andre steder var der det tykkeste mørke. Men der hvor Gud er, der er der lys. Der hvor Jesus Kristus er, der er der lys. Lyset er endnu ikke brudt fuldt igennem, jeg oplever stadig sygdom, smerte, håbløshed, ensomhed, synd, frustrationer, sorg. Men Jesus ER verdens lys.

Det bedste ved lys er, at det aldrig er mørket, som trænger lyset tilbage. åbner du en dør ind i et mørkt rum, så se på hvilken vej lyset går. Lyset trænger ind, mørket trænger aldrig ud. Det har mørket ikke kraft til.

Jeg vil gerne sætte mit håb til verdens lys, som gør, at det tykkeste mørke trænges tilbage.

Bøn

Tak Jesus, at du er verdens lys, bryd du mit mørke. Giv mig vished om, at du engang for altid vil drive mørket på flugt.

Louise Høgild Pedersen

Lysindfald_skov_psyktro

Se også: