Terror påvirker arbejdslivet

Har risikoen for terror ændret dit tankemønster og din tillid til andre?

– I mit arbejde som politibetjent har jeg måtte forholde mig til den øgede terrortrussel i Danmark. Jeg har flere gange være udstationeret på bevogtningsopgaver, og i den forbindelse har jeg skulle forholde mig til dels at passe på, det vi nu skulle bevogte, men jeg har også skulle være opmærksom på, at jeg selv var et terrormål i kraft af mit arbejde. Det er en hårfin balance at bevare en sund portion overvågenhed over for mulige gerningsmænd, men samtidig ikke se spøgelser.

Jeg forholder mig da også til, at jeg er en tak mere på mærkerne i større menneskemængder, end jeg var for bare 10 år siden.

Hvordan påvirker risikoen for terror din hverdag?

Jeg synes i bund og grund ikke, at risikoen for terror påvirker mig mere end det ovennævnte med at være lidt mere på mærkerne.

Hvordan ser du på dine børns fremtid i forhold til risiko for terror?

Jeg ser lyst på fremtiden for mine børn i forhold til terror. Man skal huske på, at risikoen for at blive ramt af terror er begrænset kontra at komme til skade i trafikken eller blive alvorligt syg. Når mine børn bliver ældre, vil jeg da forsøge at give dem nogle tips til at undgå de værste fælder, de kan gå i, men det skal ikke udvikle sig til en skræmmekampagne.

Af Anonym politibetjent (interview), 14. maj 2018
politi-blink

Se også:

Rammer for det gode samvær

Kirken skal være et trygt og sikkert sted for alle, også for børn og unge. Desværre har vi alligevel set...

Overgreb