Kronik i Kristeligt Dagblad:
Hvad gør dit fællesskab i krisesituationer?

Er der styr på kriseberedskabet i menigheder og kirkelige fællesskaber rundtomkring i Danmark?
“Det er så let at sidde hjemme i sofaen med klaphatten på og udskamme Uefa. Men hvordan ser det egentlig ud i vores eget liv? Er der styr på kriseberedskabet i menigheder og kirkelige fællesskaber rundt omkring i Danmark? Hvem gør hvad – og hvornår?” skriver landsleder Annette Bech Vad i en kronik i Kristeligt Dagblad, der tager udgangspunkt i Uefas håndtering af Christians Eriksens kollaps i Danmarks første EM-kamp.
agape.dk/krise finder du en række gode (og gratis) råd til at lave en beredskabsplan til dit fællesskab. En handleplan, der kan svare på følgende: Hvem leder? Hvordan er kommunikationsvejene? Hvordan ydes hjælp til eventuelle ofre? Hvad meldes ud til menigheden for at skabe tillid og tryghed og vise, at ledelsen tager ansvar og lederskab i situationen? Har vi fulgt lovgivningen og inddraget myndigheder i det omfang, det er relevant? Hvem vil vi eventuelt inddrage som ekstern sparringspartner? Hvordan håndterer vi tavshedspligten?

 

agape.dk/krise kan du læse mere om, hvordan dit fællesskab kan udforme en handleplan – og hvordan I evt. kan bruge Agape i processen.
Som Annette slutter kronikken: “Det tager ikke lang tid at lave en kriseplan – men det kan få vidtrækkende konsekvenser at lade være…”

Du kan læse hele kronikken fra KD her (der er dog betalingsmur på): https://www.kristeligt-dagblad.dk/…/hvad-goer-dit…

Annette Bech Vad er landsleder i Agape
Annette Bech Vad er landsleder i Agape