Bekymringer gør dig ikke mindre single

Jagten på kærlighed kan tage meget af vores energi, og som single kan man nemt ende på sofaen i selvmedlidenhed. Men Jesus opmuntrer os til ikke at bekymre os.

Kristeligt Dagblad har kørt en artikelserie, hvor de spørger kendte mennesker om, hvad de gerne ville haft muligheden for at sige til sig selv, da de var yngre.

Den 11. september blev DR3-vært Petra Nagel spurgt, og hun sagde:

“Jeg gad godt, at jeg allerede kunne sige til mig selv som ung: ‘I dit liv kommer du til at være single i nogle år, men du skal ikke være nervøs, for du skal nok nå det hele. Fyr den af, hyg dig og gør nogle gode ting for dig selv.”

Petra synes, at det til tider var meget hårdt at være single, fordi hun var single længere end mange af sine veninder. Det førte til flere tårevædede eftermiddage på sofaen under et tæppe af selvmedlidenhed.

Petra Nagel har oplevet det, som mange singler har oplevet. At være ulykkelig og utålmodig, fordi det med kærligheden bare ikke vil falde på plads.

Kærligheden kommer – for langt de fleste

Rigtig mange bruger – særligt i deres unge år – meget energi og tankevirksomhed på at jage kærligheden. For nogen bliver jagten på kærligheden underteksten til alt, hvad man foretager sig. Det kan føre mange bekymringer med sig, som ikke bidrager konstruktivt til hverken glæde eller jagten i sig selv. Vi ender nemt på sofaen som Petra, hyllet i selvmedlidenhed.

Jeg kan ikke love, at alle vil få en kæreste. Det har jeg alt for meget respekt for midaldrende singler til at sige, men sandheden er, at mange får. Langt de fleste får. Det kommer højst sandsynligt ikke dér i livet, hvor man havde regnet med det, eller på den måde, man havde fantaseret om, men det kommer som regel. Og uanset om kærligheden kommer eller ej, så har bekymringerne ikke gjort fra eller til.

”Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig?” spørger Jesus i Matthæusevangeliet kapitel seks. Tyngende bekymringer om singlelivet gør dig ikke mindre single og bringer dig ikke tættere på et parforhold. Så træd ud af sofaen og fokusér på noget andet i livet. Kærligheden kommer, når den kommer.

Fotograf: Ben Haman
Fotograf: Ben Haman

Se også:

Rammer for det gode samvær

Kirken skal være et trygt og sikkert sted for alle, også for børn og unge. Desværre har vi alligevel set...

Overgreb