Forelskelse og følelser

Spørgsmål

Klik for at vise/skjule

Hej

Jeg er en ung fyr i start 20’erne, som er forelsket og har følelser for en, som har det på samme måde med mig, som jeg har med hende. Vi har sagt det til hinanden med den måde vi har det på med hinanden, men har valgt at skal snakke om det. Men hvordan får jeg hende til, at vi kan tage det roligt til at starte med og så se på det derfra?

Svar

Kære forelskede

At være forelsket er en dejlig ting. Det giver nogle dejlige vibrationer i kroppen, og nogle gange gør man de mærkeligste ting, som i situationen virker rigtige, men som udenforstående anser for underlige, men sådan er det.

Du spørger om, hvordan du får hende til at gå rolig frem. Jeg tænker, at du har fat i noget meget vigtigt her. Jeg tror, at for mange par går alt for hurtigt frem. Det er vigtigt, at I ikke går hurtigere frem, end at I selv kan følge med.

Jeg hører i dit spørgsmål, at dit tempo er langsommere end hendes, og at det udfordrer dig. Det er så vigtig, at I bruger rigtig mange ord i den fase, I er i nu, at I prøver at sige tingene til hinanden, som I føler dem. Her skal du så klart fortælle hende, at du har brug for, at der kommer lidt mere ro på. Når du har fortalt hende det, skal du bede hende om at fortælle, hvad hun har hørt dig sige, og kan du ikke genkende det, hun siger, må du korrigere hende, indtil det, hun siger, er det, du gerne vil fortælle hende. Først da kan du være nogenlunde sikker på, at hun forstår dig.

Dernæst skal I sætte klare grænser for jer selv og være tydelige, igen: Sætte ord på jeres følelser og tanker. Det er nødvendigt, da ingen af jer er tankelæsere. Alt for mange relationer er krakkeleret, fordi den ene troede, at den anden vidste, hvad man tænkte.

Kæresteperioden er en periode, hvor I skal lære hinanden at kende, og går I for hurtigt frem, er der stor risiko for, at det kuldsejler.
Så det korte af det lange er, at du skal bruge ord for at fortælle hende så godt som du kan, hvad du tænker.

Lykke til med jeres parforhold.

Kærlig hilsen

Gratis sexologisk telefonrådgivning

Har du brug for hjælp til at håndtere sexologiske emner, kan du lige nu få en gratis rådgivningssamtale med parterapeut og sexologi-studerende Bente Fischer-Nielsen.

Gratis rådgivning

Ring til nr. 2425 4022 for gratis telefonrådgivning til par. Rådgivningen har åbent hver mandag klokken 19-22.

Du kan være anonym, og rådgiverne har selvfølgelig tavshedspligt.

Læs mere

Mads Madsen, Terapeut og PREP-instruktør

Se også:

Min mand er misbruger

Til brevkassen Kære Parvis Jeg skriver, fordi jeg er fortvivlet. Jeres læsere og brevskrivere er nok lige så fortvivlet, som...