Sjælesorgssamtaler

Sådan booker du en tid til en sjælesorgssamtale

Har du brug for et sted, hvor du kan tale frit om livet og troen? Måske ønsker du hjælp til at udforske nye sider af Gud og hans forhold til dig? Måske er du ramt af tvivl? Måske er du tynget af sorg og har brug for at dele sorgen med et menneske, du ikke deler dagligdag med? Måske er du udfordret af en særlig relation i dit liv?

Agape tilbyder sjælesorgssamtaler ved Dan Månsson, projektleder for sjælesorg i Agape, og Annette Bech Vad, landsleder i Agape. Begge har en master i klinisk sjælesorg fra Modum Bad og MF i Norge.

Agapes sjælesørgere afholder samtaler i Agapehuset i Silkeborg, online, Nykøbing Falster (kun Dan) og Videbæk (kun Annette).

Du booker en sjælesorgssamtale ved at skrive eller ringe til den sjælesørger, du ønsker. Prisen er 650 kroner per samtale af 55 minutters varighed. Du er også meget velkommen til at kontakte en af sjælesørgerne for mere information, inden du bestemmer dig.

Se kontaktoplysninger nedenfor.

Info om sjælesorgssamtaler i Agape

Pris: 650 kroner per samtale (længere nede på siden kan du læse mere om, hvorfor vi tager penge for sjælesorgssamtaler i Agape).

Varighed: En sjælesorgssamtale i Agape varer 55 minutter. Ønsker du flere samtaler, aftaler du det med din sjælesørger.

Tavshedspligt:
Sjælesørgerne i Agape har tavshedspligt. Det betyder, at:

  • sjælesørgerne ikke videregiver informationer fra sjælesorgens rum – medmindre det er aftalt med den, der søger sjælesorg.
  • sjælesørgerne heller ikke deler informationer fra sjælesorgens rum med hinanden.
  • sjælesørgerne bruger ikke situationer fra sjælesorgens rum i cases, artikler eller vidnesbyrd, medmindre det er klart aftalt med den, der søger sjælesorg.
  • sjælesørgerne er tilknyttet en ekstern supervisor uden for Agape, som de får regelmæssigt supervision fra. Det, der deles med superviseren, anonymiseres.

Sjælesørgere er som andre professioner underlagt underretningspligten og afværgepligten.

Læs vores handelsbetingelser her.

Dan Månsson, teolog og sjælesørger

Dan Månsson

Projektleder for sjælesorg i Agape

e: dan@agape.dk
t: 29264434

Annette Bech Vad

Annette Bech Vad

Landsleder i Agape

e: annette@agape.dk
t: 22743218

Teologen Henri Nouwen bruger udtrykket “gæstfrihed”, når han skriver om sjælesorg – blandt andet i “Den Sårede Læge”. At være gæst i et andet menneskes liv betyder, at man opfører sig som en gæst. Nysgerrighed eller indbildt nødvendighed giver ikke ret til at snage i det, konfidenten ikke selv inviterer til. Ligesom en gæst ikke vader ind i lukkede rum og kigger i skufferne. I sjælesorgen forsøger jeg at møde det andet menneske med respekt. Jeg må respektere det andet menneskes grænser, tro og valg. Evner eller vil jeg ikke det, bliver en frugtbar samtale ikke mulig.

-Dan Månsson, præst og sjælesørger

Hvorfor tager vi penge for sjælesorg i Agape?

Mange mennesker har gratis adgang til sjælesorgssamtaler via den kirke, de hører til. Nogle kan imidlertid have glæde af at tale med en sjælesørger, som ikke er en del af den lokale menighed, og som man ikke møder i sit lokalmiljø eller i det fællesskab, man kommer i. Derfor tilbyder Agape sjælesorgssamtaler som et alternativt tilbud.

Agape tager betaling for sjælesorgssamtaler, da der er udgifter forbundet med samtalerne. Agapes sjælesørgere er uddannede sjælesørgere, lønnede af Agape og har egne lokaler. Betaling sætter den sjælesorgssøgende fri til at gøre brug af sjælesørgerens tid. Betaling fordrer en tydelig ramme og forventningsafstemning i forhold til kvalitet og tidspunkt, længde af samtale og sted, hvor samtalen afholdes.

Agapes sjælesørgere får desuden supervision på sjælesørgerens rolle.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte landsleder i Agape, Annette Bech Vad, på 22743218 eller annette@agape.dk