Efterårshilsen fra Agape: Dyk ned i vores
brede palet af gode tilbud!

Efteråret i Agape byder på en stor palet af spændende tilbud – blandt andet inden for sjælesorgen, som har stor prioritet i øjeblikket.

Af Annette Bech Vad, landsleder

Verden forandrer sig, og vi er i proces. Mange af os har for eksempel oplevet det fysiske samvær som en selvfølge, men efter corona-pandemien er det pludselig blevet noget særligt. Noget, som vi forholder os til.

I Agape mærker vi medarbejdere en særlig glæde over at kunne møde mennesker igen – både hinanden og baglandet. At deltage i PsykTro-inspirationsdagen den 11. september med fællessang, fælles klapsalver og et fælles formål føltes helt særligt for mange af os, der var med. Vi blev samtidig – i fællesskab – mindet om, hvor mange der i corona-tidens nedlukninger har haft brug for den gratis PsykTro-linje, som de frivillige rådgivere trofast har bemandet hver eneste aften!

Noget andet i samme dur er kollegaerne imellem. Et onlinemøde er ikke det samme som at kunne ”mærke” hinanden på daglig basis. Vi har manglet de små hverdagskommentarer, at kunne fornemme sig frem i samtaler, fornemmelsen for hinandens ”dagsform” og den løbende forventningsafstemning.

Andre kan selvfølgelig have helt andre oplevelser af den fysiske genåbning. Måske mærker du en vis stress over flere arrangementer i kalenderen eller en mental barriere i forhold til at møde mennesker ansigt til ansigt igen. Pointen er, at vi er i proces, og at vi forholder os som mennesker. På godt og ondt.

Nye tilbud fra Agape

Agape som organisation er også i proces. Siden august måned har vi helt konkret ønsket at sætte et større fokus på sjælesorg i Danmark. Dan Månsson, teolog og sjælesørger, er ansat som projektleder og er allerede godt i gang med efterårets velbesøgte sjælesorgskursus i Fredericia, sjælesorgsrelaterede foredrag, kortlægning af sjælesorgsbehov i danske menigheder og skriverier i diverse medier. I denne nyhedsmail får du blandt andet en ”sjælesorgsinvitation” til Agapes fyraftenskursus om gudsbilleder – og et godt råd til sjælesørgere om aldrig at give et godt råd :-).

I den terapeutiske afdeling har psykolog Rebecca Schønherr Thomsen udviklet metoden ”Den løsningsorienterede samtale”, som hun underviser og vejleder i over fire tirsdage i november. Kurset er for par, der vil blive bedre til at kommunikere konstruktivt – eller som ønsker et servicetjek sammen med en psykolog. Måske kunne det give mening at give kurset i gave til et par, du holder af?

Endelig ser vi frem til efterårets store fest i Agape: Inspirationsdagen! I år er temaet Tro og eksistens hos lægen og psykologen. Hvorfor og hvordan? Vi får besøg af aut. psykolog og adjunkt på Syddansk Universitet Aida Hougaard Andersen, der vil holde to foredrag. Aida har tidligere arbejdet som psykolog i Agape og er nu tilknyttet os som supervisor. Dagen byder desuden på spændende seminarer om tro og eksistens. Hør for eksempel cand.pæd.psych. Annette B. Aagaard fortælle om sin eksistentielle rejse, der begyndte, da hendes mand kom ud for en alvorlig cykelulykke.

Troen er også i proces

Den seneste tid har jeg været optaget af, at vi også er i proces og på vej i forhold til tro. Som hele mennesker påvirkes også troen, når vi er i forskellige livssituationer. Troen ser ofte anderledes ud når vi har været ude for en krise, og det er noget af det, jeg glæder mig over, at Agape kan være med til at italesætte, så endnu flere mennesker kan få lov at opleve det, som vi ofte beder i en bøn i Agapehuset: Lad håb, livsmod og gode kræfter vokse i os, lær os at leve som Guds elskede, frie børn.

Vi glæder os til at være sammen med så mange som muligt hen over efteråret 2021!

De bedste hilsener

Annette Bech Vad, landsleder

Annette Bech Vad,
landsleder i Agape
Annette Bech Vad, landsleder i Agape

Støt sjælesorgsarbejdet i Agape

TAK, om du vil bære med ved at give Agape en gave. Agape er afhængig af vores mange, gode støtter, og enhver gave gør en forskel!

MobilePay: 94 907

Med MobilePay kan du nemt støtte Agapes arbejde med din mobil. Ønsker du fradrag for gaven, skriver du blot dit CPR-nummer i beskedfeltet.

Agapes konto:

Bank: Sparekassen Kronjylland
Bankkonto: 6190 0003562409
CVR: 18191288

Kortbetaling via hjemmesiden:

Giv en gave med kort via hjemmesiden

TAK for enhver gave!