Agape tilbyder
online- og telefonterapi

Har du ikke mulighed for at møde op i Agapehuset, kan du nu modtage terapi og supervision i dit eget hjem.

I foråret udvidede vi vores traditionelle tilbud om terapi og supervision i Agapehuset til også at omfatte online- og telefonterapi/supervision.

Nedenfor kan du læse mere om de nye tilbud, der blandt andet betyder, at vi er blevet landsdækkende.

Online-terapi

Agape anvender en brugervenlig og krypteret platform til online-terapi.

Online-terapi foregår sådan, at du og din psykolog via telefonen sammen aftaler et tidspunkt for terapi eller supervision. I telefonen forklarer psykologen dig også, hvordan du logger på systemet, og hvordan samtalen kommer til at foregå. Det vigtigste, inden samtalen går i gang online, er, at du føler dig tryg ved platformen.  Stil derfor alle de spørgsmål til terapiformen, som du har brug for at få afklaring på i denne indledende samtale.

Under samtalen kan I se hinanden via et webcam.

Fordele:

  • Du kan se din psykolog – og psykologen kan se dig – uden at I er fysisk sammen. På den måde undgår vi bekymring om smittefare i denne corona-tid.
  • Du kan selv vælge, hvor terapien skal foregå: I din yndlingssofa med en tablet, ved din computer på kontoret eller et helt tredje sted. Vælg et sted, du føler dig godt tilpas!
  • Du kan undgå transporttid til Silkeborg.
  • Forskning viser, at både tilfredshed og effekt er lige så stor ved online-terapi som ved terapi med fysisk fremmøde.

Ulemper:

  • Har du ikke prøvet online-terapi, skal du naturligvis lige vænne dig til, at der er en skærm mellem dig og din psykolog. Det kan føles mindre nærværende. Mange oplever imidlertid, at tilvænningsperioden er ganske kort, og at man hurtigt glemmer skærmen.
  • I denne corona-tid kan online-systemerne være så belastede, at billede eller lyd ”fryser” i korte øjeblikke. I Agape løser nogle af vores psykologer denne udfordring ved at kombinere samtaleplatformen med telefonen, så I ikke mister forbindelsen under samtalen. Tal med din psykolog om, hvordan det kan fungere bedst for jer.

Telefon-terapi

Telefonen kan selvfølgelig også bruges til terapi.

I den indledende samtale aftaler du og din psykolog, hvornår samtalen skal foregå. Derefter ringer psykologen dig op på det aftalte tidspunkt for en terapi- eller supervisions-session.

Fordele:

  • Du kan få terapi fra dit yndlingssted. Det kan være en træstub i skoven, en god lænestol eller ved dit skrivebord.
  • Du behøver ikke at køre til Silkeborg for at få hjælp, men kan modtage hjælpen hvor som helst.

Ulemper:

  • Psykologen kan ikke aflæse kropssprog i telefonen. Derfor vil telefonterapi kræve flere ord. Psykologen har imidlertid prøvet det mange gange før og ved, hvordan hun skal gribe det an.
  • Telefonterapi er ikke så egnet, hvis du bliver meget følelsesmæssigt påvirket, da det kan være vanskeligere for psykologen at hjælpe dig igennem, når hun ikke kan se dig.

I både online- og telefonterapi vil vi anbefale, at du giver dit telefonnummer til én, som psykologen kan kontakte, hvis du pludselig skulle få det dårligt under sessionen.

Vi ser frem til at høre fra dig – også hvis du blot ønsker afklaring! 

Se også:

Rammer for det gode samvær

Kirken skal være et trygt og sikkert sted for alle, også for børn og unge. Desværre har vi alligevel set...

Overgreb